Исторически музей Нова Загора

Нова Загора отбеляза 185-тата годишнина от рождението на Васил Левски /18 юли 2022 г./

 
       С възпоменателно факелно шествие, организирано от Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков-1870“, подкрепено с любезното съдействие на Исторически музей - Нова Загора,  се отбелязаха 185 години от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски. 
       В запомнящото се събитие, на 18 юли от 21 часа, се включиха кметът на Община Нова Загора - г-жа Галя Захариева, заедно с цялото общинско ръководство, общински съветници, членовете на РК „Традиция“ в града, ДЮФА "Загорчета", Танцов състав "Балига", ФФ „Димитров“, Карате клуб, Спортен клуб „Pride and glory”, ВК „Загорец“, ТК „Нова Загора“ и десетки жители и гости на града. С факли, национални флагове и знамена „Свобода или смърт“ те преминаха от Спортна зала „Младост“ през градския площад, за да стигнат до паметника на Дякона, издигнат в непосредствена близост до сградата на Исторически музей - Нова Загора. Към него, от жп гарата, се отправиха и рокерите от Мотоклуб „Демоните“, които също отдадоха почит към делото на Апостола.
       “Благодаря на всеки от Вас, че днес сме заедно, че пазим място в своя свят за човека, жертвал всичко свое и живота си, за да бъдем свободни! Да помним неговото послание – да разчитаме на себе си, да бъдем единни и да имаме обща цел в името на България! Неговото име нека бъде нашата съвест, нашето мерило за самите себе си, за бъдещето ни! Поклон пред живота и делото на нашия Апостол!“, бяха думите на кмета на община Нова Загора Галя Захариева към събралите се десетки граждани! Мащабната проява продължи с въздействащо тържество и полагане на венци и цветя от признателните жители на общината.